Rozen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. In de wintermaanden kun je ook rozen planten zonder kluit, dus met kale wortels. De beste planttijd voor rozen met kale wortels is van oktober tot maart, zolang het niet vriest. Voor een mooi resultaat worden rozenstruiken vaak in groepjes geplant, bij voorkeur drie of vijf per vierkante meter. Rozen houden van een ruim plantgat, wind door de takken, ruimte om te groeien, veel zon én goede grond. Zoek daarom een plek die aan al deze eisen voldoet. Plant je een (klim)roos dicht bij de muur, maak dan een extra ruim plantgat en vul dit met goede aarde en mest. 

Een veel gevraagde witte roos is de Rosa 'Schneewittchen'.  Rosa  ‘Schneewittchen’ is een trosroos, een struikroos die bloemen in trossen vormt. ‘Schneewittchen’ wordt ook als stamroos ‘gemaakt’. Hij is dan op een hoge onderstam geënt. Normaal zit de entplek bij deze roos vlak boven de wortels. ‘Schneewittchen’ wordt ook wel ‘Sneeuwwitje’, ‘Iceberg’ of ‘Korbin’ genoemd. Deze roos ‘sneeuwwitje’ is een zeer sterke, goed gevulde, zuiver wit bloeiende roos met spitse, lichtroze bloemknoppen.

Offerte aanvragen

Rozen Rozen Rozen roos bloeiende rozen rozen

Tuintips

Ieder seizoen zijn er klussen te doen die allemaal bijdragen aan een verzorgde en groene tuin, om heerlijk van te genieten.

Bekijk alle tips