Leibomen

bleoiende leibomen sierpeer

Leibomen en dakbomen planten begint bij de juiste keuze. Boomsoort en vorm bepalen heel sterk de sfeer van de tuin. Geleide bomen kunnen als achtergrond dienen, neutraal en indien gewenst onopvallend. Een groene muur die een gebouw in de verte verbergt of de nieuwsgierige blikken van de buur. Het bepalen van de juiste keuze vergt enige kennis van bomen en snoei. Vindt de gewenste afmetingen, het type boom, de juiste vorm, de boomsoort, de kleur het type lichtinval. Informeer u bij ons, er zijn veel mogelijkheden.

Groenblijvende lei en dakbomen bieden een paar voordelen tegenover bladverliezende soorten. De bladeren blijven ook in de winter aan de boom zodat privacy gegarandeerd is. De meeste van deze bladhoudende bomen groeien trager en zijn onderhoudsvriendelijker. De bladval is te verwaarlozen zo kunnen ook uw buren daar niet moeilijk over doen.  We verkopen deze bomen vooral in schermvorm omdat dit het zicht optimaal filtert. Ook worden deze bomen veel aangeplant enkel omdat ze ontzettend mooi zijn. 

De leibomen worden vaak geleverd op een bamboe rek. Dit rek bevat over het algemeen 4 etages. Het is echter ook mogelijk om grotere rekken te krijgen met meerdere etages.

Enkele soorten; Leilinde , Leiplataan, Dakplataan, Photinia, Eleagnus, Quercus, Liquidambar, Morus....

Deel deze pagina: