Bemesting

In uw tuin is bemesten bijna altijd noodzakelijk. De bodem biedt niet voldoende meststoffen voor alle planten. Zeker door snoeiwerk, maaien, uitbundige bloei en vruchtgroei is bemesting voor uw siertuin, moestuin en gazon is een goede mestgift zeker twee keer per jaar aan te raden. Iedere plant, boom of struik moet op het juiste tijdstip over voldoende voedingsstoffen kunnen beschikken. Belangrijk is, dat deze stoffen in de goede verhouding opgenomen kunnen worden (niet teveel, maar ook niet te weinig). Tekorten aan voedingsstoffen kunnen door een goede bemesting aangevuld worden. Voedingselementen zijn de ‘bouwstenen’ van de plant om te kunnen groeien. 

Bodemverbeterinng

Een mooie tuin begint bij een goede bodem. Als de bodem een goede structuur heeft met bodemleven, de juiste pH-waarde kent en voldoende voedingsstoffen heeft, dan komt het vaak automatisch ook boven de grond goed. Voor bodemverbetering heeft ECOstyle vele producten te bieden. Natuurlijke bodemverbeteraars zijn alle organische producten die de bodemstructuur verbeteren. De natuurlijke materialen worden in de bodem door het aanwezig bodemleven langzaam omgezet in waardevolle humus.  

Gewasbescherming

ECOstyle biedt al meer dan 40 jaar een uitgebreid assortiment producten aan, om plagen op een natuurlijke wijze te bestrijden. Deze producten zijn bedoeld als gewasbescherming of als bestrijding  van allerlei niet gewenste plagen in en rond huis en tuin. 

 Waarom ECOstyle?

Het in stand houden en versterken van de organische kringloop vormt de basis voor het handelen van ECOstyle. Alle ECOstyle-producten versterken de organische kringloop en verstoren deze niet! Natuurlijk tuinieren is een milieuvriendelijke wijze van tuinieren. Centraal staat de visie “Zorg voor de natuur en voor onze maatschappij”. Alle producten van ECOstyle passen geheel in deze visie. 100% natuurlijk, 100% milieuvriendelijk vanuit de gedachte het rijke bodemleven niet te verstoren maar te versterken.