Heesters en bomen

tuin heesters en bomen zeeland

Naast vaste planten wordt de tuin vaak ingericht met heesters en bomen. Bomen worden vaak als sollitair geplant (per 1 op een markante plaats) heesters (struiken) kunnen ook sollitair geplant worden maar ook in groepen.

Er zijn veel soorten struiken; bloeiende struiken en/of groenblijvende. Groenblijvende struiken kunnen ook als haag aangeplant worden op bijvoorbeeld de erafscheiding of als markering van een border (Buxus, Taxus, Eleagnus). De groenblijvende heesters vormen de basis van de tuin. Ze zorgen ervoor dat ook in de winter de tuin een atractieve uitstraling heeft.

Voorbeelden van struiken zijn; Vlinderstruik (prachtige struik welke tussen de 60cm en 250cm hoog wordt gelang de soort, met toortsachtiige bloemen in diverse kleuren verkrijgbaar) en de Hortensia (Zeer bekende bloeiende struik in diverse kleuren en met diverse bloeiwijze).

Voorbeelden van bomen zijn; Catalpa (Bolboom met grote lichtgroene bladeren) Malus (Sierfruitboom welke prachtig bloeit en sierappelvruchten geeft).

Deel deze pagina: